Powiatowe Centrum Edukacyjne

im. Eugeniusza Kwiatkowskiego w Lęborku


Godło Polski

Powiatowe Centrum Edukacyjne

Powiatowe Centrum Edukacyjne

Sprawdź - ,, Zastosowanie Produktów Regionalnych w Nowoczesnej Kuchni Polskiej”

 Kiedy?

 - 27 lutego 2018 r.

Gdzie?

W Powiatowym Centrum Edukacyjnym w Lęborku odbył się VII Szkolny Konkurs Kulinarny pod hasłem ,, Zastosowanie Produktów Regionalnych w Nowoczesnej Kuchni Polskiej”. W konkursie uczestniczyli uczniowie klasy I A, II A, III A, Szkoły Branżowej I stopnia  przygotowani przez panią Krystynę Wudniak- Styn i Jolantę  Kozłowską.

Nagrodzeni:

I Miejsce - Morawska Juliana

II Miejsce Szebałaj Iza IIA, Jankowska Natalia IA

III Szymon Nowak IA

Potrawy:

Nowak- Purre z dorsza z frytkami i mix sałat z warzywami.

Jankowska- Dorsz z boczku  sosem majonezowo-pomidorowym, mix sałat z owocami.

Szebałaj- Dorsz w sosie beszamelowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty.

Morawska- Roladki z cukinii  w sosie kurkowym.

Zobacz nasze