Sprawdź - ,, Zastosowanie Produktów Regionalnych w Nowoczesnej Kuchni Polskiej”
Kiedy?
- 27 lutego 2018 r.
Gdzie?
W Powiatowym Centrum Edukacyjnym w Lęborku odbył się VII Szkolny Konkurs Kulinarny pod hasłem ,, Zastosowanie Produktów Regionalnych w Nowoczesnej Kuchni Polskiej”. W konkursie uczestniczyli uczniowie klasy I A, II A, III A, Szkoły Branżowej I stopnia przygotowani przez panią Krystynę Wudniak- Styn i Jolantę Kozłowską.
Nagrodzeni:
I Miejsce - Morawska Juliana
II Miejsce Szebałaj Iza IIA, Jankowska Natalia IA
III Szymon Nowak IA
Potrawy:
Nowak- Purre z dorsza z frytkami i mix sałat z warzywami.
Jankowska- Dorsz z boczku sosem majonezowo-pomidorowym, mix sałat z owocami.
Szebałaj- Dorsz w sosie beszamelowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty.
Morawska- Roladki z cukinii w sosie kurkowym.